Labai spalvingas, sotus ir aštrus patiekalas. Greitai paruošiamas ir nesudėtingas - puikus variantas vakarienei, kai tingisi gaminti, o norisi kažko gardaus ir sotaus. Šiame patiekale galima keisti ingredientus ir jį pagaminti vis kitaip. Jeigu nepatinka aštrūs patiekalai, prieskonių galima išvis nedėti arba pakeisti juos kitais. Tad štai ir universali vakarienė, kuri gali įtikti net išrankiausiems skoniams.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištos filė
- 480 mililitrų vištienos sultinys
- 200 gramų ryžių
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 180 gramų konservuotų kukurūzų
- 150 gramų konservuotų pupelių (raudonos)
- 120 mililitrų pomidorų tyrė
- 2 skiltelės česnakų (smulkinti)
- 1 pundelis petražolių (smulkintos)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų (malti)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 arbatinis šaukštelis mairūnų (džiovintas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
- 2 žiupsneliai druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais ir pagardinti kmynais, druska, smulkintais česnakais bei maltais pipirais. Įkaitintame aliejuje pakepti.
- Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirti ryžius ir vištienos sultinį.
- Pomidorus supjaustyti kubeliais.
- Į puodą sudėti išvirtus ryžius, supilti sultinį ir įpilti pomidorų tyrės. Tuomet sudėti pomidorus, pupeles, vištieną ir kukurūzus. Pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 15 min. Kartas nuo karto pamaišyti, kad neprisviltų.
- Prieš patiekiant gerai išmaišyti ir papuošti petražolėmis.
REKLAMA