Šis patiekalas yra tradicinio tadžino kitokia versija. Nors tradiciškai tadžinui naudojama aviena, ją galima pakeisti kitokia mėgstama mėsa. Aš pasirinkau kalakutieną, nes ji yra gerokai raudonesnė nei vištiena ir estetiškai geriau atrodo su kuskusu. Citrinų žievelės ir mėtų lapeliai suteikia kuskusui ypatingą skonį - burnoje liks lengvai šaldantis, gaivus skonis. O kuminas mėsai suteikia egzotišką skonį ir kvapą.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 350 gramų kalakutų faršo
- 280 gramų kuskuso
- 100 gramų džiovintų abrikosų
- 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltos ciberžolės
- 1 vienetas daržovių sultinio (kubelis)
- 1 valgomasis šaukštas kumino
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 600 mililitrų vandens
- 50 gramų anakardžio riešutų (patiekiant)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užvirti 600 ml vandens ir ištirpinti daržovių sultinio kubelį. Tuomet išvirti kuskusą pagal instrukcijas ant pakelio.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą, nuolat maišant. Suberti prieskonius ir gerai išmaišyti. Kepti tol, kol mėsa taps rudos spalvos kaip kuminas.
- Tuomet sudėti mėsą į puodą su sultiniu. Sudėti abrikosus ir dar pavirti apie 10-15 min.
- Į kuskusą įmaišyti citrinos žieveles ir mėtų lapelius. Išmaišyti ir palikti šiek tiek susistovėti.
- Į lėkštę sudėti kuskusą ir ant viršaus mėsą. Papuošti anakardžių riešutais.
REKLAMA