Svogūnus nulupame, paviriname 3-4 min., ataušiname, perliejant šaltu vandeniu, nuvarviname per sietelį. Paskui svogūnus sudedame į stiklainius, pridedame prieskonių (0,33l stiklainiui po 2 grūdelius kvapiųjų ir karčiųjų pipirų, truputėlį lauro, gvazdikėlį). Užviriname 1l vandens su cukrumi, druska ir actu (galima naudoti ir citrinos rūgštį 1,5 šaukštelio). Karštu marinatu užpilame svogūnus stiklainiuose. Vietoj mažų galima dėti ir didelius pjaustytus ritinėliais ar juostelėmis svogūnus. Pasterizuojame apie 25min.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek laurų lapų
1 kilogramas svogūnų (maži)
250 mililitrų acto (10 proc.)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus nulupame, paviriname 3-4 min., ataušiname, perliejant šaltu vandeniu, nuvarviname per sietelį. Paskui svogūnus sudedame į stiklainius, pridedame prieskonių (0,33l stiklainiui po 2 grūdelius kvapiųjų ir karčiųjų pipirų, truputėlį lauro, gvazdikėlį). Užviriname 1l vandens su cukrumi, druska ir actu (galima naudoti ir citrinos rūgštį 1,5 šaukštelio). Karštu marinatu užpilame svogūnus stiklainiuose. Vietoj mažų galima dėti ir didelius pjaustytus ritinėliais ar juostelėmis svogūnus. Pasterizuojame apie 25min.