Švarius grybus pavirkite vandenyje 15 min, tada nupilkite vandenį. Užvirinkite 1 litrą švaraus vandens, sudėkite grybus, druską, cukrų ir virkite maždaug apie pusę val, tada sudėkite prieskonius, baigiant virti - actą. Grybus supilstykite į iškaitintus stiklainius ir užsukite dangteliais. Pastatykite stiklainius dugnu į viršų kol atvės.
Autorius: marija
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai)
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
200 gramų acto
1 litras vandens
100 gramų druskos
5 kilogramai grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Švarius grybus pavirkite vandenyje 15 min, tada nupilkite vandenį. Užvirinkite 1 litrą švaraus vandens, sudėkite grybus, druską, cukrų ir virkite maždaug apie pusę val, tada sudėkite prieskonius, baigiant virti - actą. Grybus supilstykite į iškaitintus stiklainius ir užsukite dangteliais. Pastatykite stiklainius dugnu į viršų kol atvės.