Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes. Supilkite actą. Marinatas paruoštas. Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar nepjaustytus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti. Laikykite šaltai. Skanaus.
Autorius: Rima
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
5 vienetai juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 stiklinė acto
1.5 litro vandens
1 valgomasis šaukštas druskos
2 kilogramai burokėlių
5 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes. Supilkite actą. Marinatas paruoštas. Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar nepjaustytus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite ataušti. Laikykite šaltai. Skanaus.