Visas daržoves smulkiai supjaustyti, žalumynus taip pat susmulkinti. Baklažanus sumaišyti su plaktais baltymais ir pakepinti aliejuje. Iš vandens, acto, druskos ir pipirų užvirinti marinatą. Baklažanus sumaišyti su kitomis daržovėmis, užpilti karštu marinatu, viską sudėti į didelį indą ir prislėgti. Palaikyti marinate 2 paras. Tada sukrėsti baklažanų mišinį į pasterizuotus stiklainius, uždengti ir sudėti į įkaitintą iki 130 laipsnių orkaitę 15-20 min. Baklžanų mišrainę galima valgyti po 1-2 savaičių.
Autorius: Natalja
INGREDIENTAI:
6 kilogramai baklažanų
300 gramų česnakų
2 valgomieji šaukštai juodųjų pipirų
300 gramų krapų
150 gramų paprikų
150 gramų paprikų (aštri)
300 gramų petražolių
3 vienetai kiaušinių (baltymai)
2 valgomieji šaukštai acto
2 litrai vandens
6 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visas daržoves smulkiai supjaustyti, žalumynus taip pat susmulkinti. Baklažanus sumaišyti su plaktais baltymais ir pakepinti aliejuje. Iš vandens, acto, druskos ir pipirų užvirinti marinatą. Baklažanus sumaišyti su kitomis daržovėmis, užpilti karštu marinatu, viską sudėti į didelį indą ir prislėgti. Palaikyti marinate 2 paras. Tada sukrėsti baklažanų mišinį į pasterizuotus stiklainius, uždengti ir sudėti į įkaitintą iki 130 laipsnių orkaitę 15-20 min. Baklžanų mišrainę galima valgyti po 1-2 savaičių.