INGREDIENTAI:
- šiek tiek agurkų
- 3 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
- 3 vienetai svogūnų
- 1 vienetas čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ingridientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite.
Užpilamo marinato litrui reiks: 1 l vandens, stiklinė acto, šaukštas druskos, šaukštas cukraus, 3 lauro lapeliai, 5 kvapieji pipirai.
Agurkų galiukus nupjaukite. Pamirkykite agurkus pasūdytame vandenyje kelias valandas.
Krapus pasmulkinkite, svogūnus supjaustykite griežinėliais. Į stiklainį įdėkite čili. Agurkus nuplaukite ir sudėkite į stiklainį, sluoksniuodami su svogūnais, krapais. Užpilkite neverdančiu marinatu.
Stiklainius sudėkite į 90°C temperatūros puodą su vandeniu, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir taip kaitinkite 10-15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite ataušti.
REKLAMA