Puikus kelių sluoksnių pavasariškas tortas mamos dienai!
INGREDIENTAI:
- 500 gramų varškės
- 2 pakeliai sausainių
- 250 gramų grietinėlės
- 150 gramų sviesto
- 150 gramų cukraus
- 100 gramų pieniško šokolado
- 100 gramų riešutų
- 50 gramų juodojo šokolado
- 50 gramų razinų
- 5 valgomieji šaukštai vandens
- 2 valgomieji šaukštai želatinos
- 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sutrupinkite iki miltų, sveistą išlydikite ir sumaišykite su sausainiais.
- Išklokite tortinę maistine plėvele ir sukrėskite sausinių masę. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
- Varškę ištrinkite su cukrumi ir grietinėle iki vientisos masės.
- Želatiną pašildykite karšto vandens vonelėje ir ištirpinkite, kiek pravėsusią supilkite į varškę.
- Varškės masę padalinkite pusiau.
- Į vieną varškės dalį dėkite vanilinį cukrų, į kitą - kavą, išmaišykite.
- Riešutus pakepinkite ir pakapokite. Pusę jų supilkite į kavos skonio varškės masę.
- Išimkite torto pagrindą iš šaldytuvo ir supilkite kavos skonio varškę. Vėl statykite į šaldytuvą.
- Razinas pasmulkinkite ir suberkite ant kavos kremo sluoksnio, tuomet supilkite vanilinį varškės sluoksnį, statykite į šaldytuvą nakčiai.
- Kitą rytą puoškite: sulaužykite šokoladus ir juos ištirpinkite vandens vonelėje.
- Šokoladu apliekite torto viršų ir kraštus. Kraštus aplipdykite smulkintais riešutais, viršų puoškite pasitelkę fantaziją. Efektingai atrodo kokoso drožlės ir migdolų plokštelės.
- Palikite dar valandai, kol šokoladas sustings. Skanaus!
REKLAMA