Pirmiausia reiktų pasiruošti marcipanų masę. 250 g migdolu nuplikiname, nulupame, sumalame. Iš pusės stiklinės vandens, stiklinės cukraus ir pusės šaukšto obuolių acto išverdame sirupą, atvėsiname iki 60°C, išsukame iš jo tirštą mase. Suberiame maltus migdolus, vėl gerai išsukame. Jei masė per tiršta. Įpilame citrinos sulčių ar vandens. Persijojame miltinį cukrų, marcipano masę sutrupiname, kartu su cukrumi suminkome vientisą tešlą, iškočiojame 1 cm storio lakštą, formelėmis išpjaustome širdeles ir mėnuliukus. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame sausainius, patepame išplaktu tryniu, kepame orkaitėje apie 5 min. 220"C temperatūroje. Skardą išimame, sausainius atvėsiname.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
250 gramų migdolų
1 vienetas kiaušinių
0.5 valgomojo šaukšto acto (obuolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia reiktų pasiruošti marcipanų masę. 250 g migdolu nuplikiname, nulupame, sumalame. Iš pusės stiklinės vandens, stiklinės cukraus ir pusės šaukšto obuolių acto išverdame sirupą, atvėsiname iki 60°C, išsukame iš jo tirštą mase. Suberiame maltus migdolus, vėl gerai išsukame. Jei masė per tiršta. Įpilame citrinos sulčių ar vandens. Persijojame miltinį cukrų, marcipano masę sutrupiname, kartu su cukrumi suminkome vientisą tešlą, iškočiojame 1 cm storio lakštą, formelėmis išpjaustome širdeles ir mėnuliukus. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame sausainius, patepame išplaktu tryniu, kepame orkaitėje apie 5 min. 220"C temperatūroje. Skardą išimame, sausainius atvėsiname.