Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Česnaką sugrūsti. Sudėti į maltą jautieną svogūną bei česnaką, supilti pieną, Voršesterio padažą, sudėti šalavijus, druską, garstyčias, pipirus, džiūvėsėlius ir suminkyti į vientisą masę. Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą arba suformuoti į stačiakampį kepalą ant aliejumi pateptos skardos. Viršų aplieti pomodorų padažu (galima vartoti ir kitus padažus, pavyzdžiui, Barbekiu padažą) ir įkišti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 60-75 min. Iškepus ištraukti ir leisti 5 min. praaušti. Praaušus išimti iš formos ir supjaustyti riekutėmis. Šis patiekalas populiarus įvairiose šalyse - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje. Į maltą jautieną dar galima įmaišyti maltos avienos ar kiaulienos. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių
1 vienetas svogūnų
šiek tiek šalavijų (džiovinti)
1 ir 1/3 kilogramo jautienos faršo
0.5 stiklinės džiūvesėlių
200 mililitrų pieno
0.5 stiklinės pomidorų padažo
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Česnaką sugrūsti. Sudėti į maltą jautieną svogūną bei česnaką, supilti pieną, Voršesterio padažą, sudėti šalavijus, druską, garstyčias, pipirus, džiūvėsėlius ir suminkyti į vientisą masę. Sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą arba suformuoti į stačiakampį kepalą ant aliejumi pateptos skardos. Viršų aplieti pomodorų padažu (galima vartoti ir kitus padažus, pavyzdžiui, Barbekiu padažą) ir įkišti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti 60-75 min. Iškepus ištraukti ir leisti 5 min. praaušti. Praaušus išimti iš formos ir supjaustyti riekutėmis. Šis patiekalas populiarus įvairiose šalyse - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje. Į maltą jautieną dar galima įmaišyti maltos avienos ar kiaulienos. Skanaus.