Jautienos gabaliuką supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais ar juostelėm. 2-3 min pakepinkite aliejuje ir nuimkite nuo ugnies. Sumeskite į puodą su trupučiu vandens (kad apsemtų mėsą) ir troškinkite ant silpnos ugnies tol, kol ruošite visa kita. Svogūną, papriką bei pievagrybius susmulkinkite ir taip pat pakepinkite aliejuje. Tuomet suverskite viską į puodą su jautiena, kad kartu dar pasitroškintų. Pabaigoj sudėkite grietinę, prieskonius, išjunkkte ugnį ir palikite uždengtu dangčiu. Makaronus išvirkite kaip nurodyta pakuotėje. Ant išvirtų makarinų dėkite paruoštą jautienos "troškinuką", apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir patiekite. Skanaus!
Autorius: Lijana M.
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas paprikų
1 vienetas svogūnų (nedidelis)
200 gramų jautienos
150 gramų makaronų (spalvoti, mėgstamos formos)
8 vienetai pievagrybių
100 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos gabaliuką supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais ar juostelėm. 2-3 min pakepinkite aliejuje ir nuimkite nuo ugnies. Sumeskite į puodą su trupučiu vandens (kad apsemtų mėsą) ir troškinkite ant silpnos ugnies tol, kol ruošite visa kita. Svogūną, papriką bei pievagrybius susmulkinkite ir taip pat pakepinkite aliejuje. Tuomet suverskite viską į puodą su jautiena, kad kartu dar pasitroškintų. Pabaigoj sudėkite grietinę, prieskonius, išjunkkte ugnį ir palikite uždengtu dangčiu. Makaronus išvirkite kaip nurodyta pakuotėje. Ant išvirtų makarinų dėkite paruoštą jautienos "troškinuką", apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir patiekite. Skanaus!