Tai vienas garsiausių Sicilijos virtuvės patiekalų, kuris savo vardą gavo Vincenzo Bellini dėka, nes kompozitorius nemaža laiko praleisdavo sėdėdamas restorane ir valgydamas šį patiekalą, todėl virtuvės šefas jį pavadino "Pasta alla Norma" kompozitoriaus garsiosios operos "Norma" garbei.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas baklažanų
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 150 gramų makaronų
- 1 saujelė bazilikų (šviežio)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis sūris (tarkuoto)
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti jas ant lygaus paviršiaus, pabarstyti iš abiejų pusių druska. Paslėgti ir palikti 1 val. pastovėti.
- Pomidorus nuplikyti ir nulupti žievelę, susmulkinti ir troškinti puode ant kaitrios ugnies apie 15 min. Tada nukelti puodą nuo ugnies, viską pertrinti elektriniu plakikliu. Puodą grąžinti ant kaitros, įberti druskos, pipirų ir bazilikų lapelių. Aš naudojau savo pačio užaugintus bazilikus nuo palangės. Taip troškinti dar 30 min.
- Makaronus išvirti al dente (pagal nurodymus ant pakuotės, nepervirti).
- O, kol makaronai verda ir troškinasi pomidorų padažas, į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir iš abiejų pusių apkepti baklažanus, kol gražiai apskrus, tada sudėti ant popierinio ranksluosčio, kad susigertų riebalai. Po to baklažanus susmulkinti ir suberti į puodą su pomidorų padažu. Viską gerai išmaišyti.
- Į puodą su padažu suberti makaronus ir išmaišyti. Patiekti lėkštėse, bei pabarstyti tarkuotu sūriu bei papuošti bazilikų lapeliais.
REKLAMA