Lydekos filė gerai sumalkite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vandenyje pamirkytas ir nusunktas batono riekutes, džiūvėsėlius ir gerai rankomis išmaišykite. Dėkite įvairius prieskonius (tinka džiovinti krapai, bazlikai, raudonėliai, rozmarinai ir kiti mėgstami), druską, pipirus, susmulkintą svogūną bei česnaką ir vėl gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio maltinius ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai kiaušinių
1 kilogramas lydekų (filė)
5 vienetai batono (riekutės)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekos filė gerai sumalkite. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vandenyje pamirkytas ir nusunktas batono riekutes, džiūvėsėlius ir gerai rankomis išmaišykite. Dėkite įvairius prieskonius (tinka džiovinti krapai, bazlikai, raudonėliai, rozmarinai ir kiti mėgstami), druską, pipirus, susmulkintą svogūną bei česnaką ir vėl gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio maltinius ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.