INGREDIENTAI:
- šiek tiek citrinų (žievelė)
- 3 vienetai gvazdikėlių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 1 kilogramas lydekų
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 vienetas burokėlių
- 0.5 litro burokėlių (sultinys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.
REKLAMA