Sausainius smulkiai sulaužykite. Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje. Razinas pamirkykite maždaig 20 min virintame vandenyje. Sviestą ištirpdykite, tada supilkite kondensuotą pieną ir suberkite kakavą su vaniliniu cukrumi. Maišydami kaitinkite kol užvirs. Į saisainių gurinius suberkite kepintas saulėgrąžas, razinas ir užpilkite užvirusia kondensuoto pienos mase. Išmaišykite gerai, kad masė tolygiai pasiskirstytų tarp sausainių ir sukrėskite viską į celofaninį maišą. Supresuokite darydami norimą formą ir dėkite į šaldytuvą paslėgdami sunkesniu daiktu (ant tinginio uždėkite lygaus paviršiaus lentelę, pvz., pjaustymo, o tada - ką nors sunkaus, pvz., agurkų stiklainį). Laikykite šaldytuve per naktį, kad gerai sustingtų. Skanaus ;)
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai kakavos
1 stiklinė saulėgrąžų (išgliaudyti branduoliai)
4 vienetai sausainių ("Gaidelis", pakelis)
180 gramų sviesto
1 stiklinė razinų (išmirkytos)
2 vienetai kondensuoto pieno (indelis)
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis (20 g))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius smulkiai sulaužykite. Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje. Razinas pamirkykite maždaig 20 min virintame vandenyje. Sviestą ištirpdykite, tada supilkite kondensuotą pieną ir suberkite kakavą su vaniliniu cukrumi. Maišydami kaitinkite kol užvirs. Į saisainių gurinius suberkite kepintas saulėgrąžas, razinas ir užpilkite užvirusia kondensuoto pienos mase. Išmaišykite gerai, kad masė tolygiai pasiskirstytų tarp sausainių ir sukrėskite viską į celofaninį maišą. Supresuokite darydami norimą formą ir dėkite į šaldytuvą paslėgdami sunkesniu daiktu (ant tinginio uždėkite lygaus paviršiaus lentelę, pvz., pjaustymo, o tada - ką nors sunkaus, pvz., agurkų stiklainį). Laikykite šaldytuve per naktį, kad gerai sustingtų. Skanaus ;)