Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min. Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais, kapokle išmuškite sustorėjusias vietas. Įdarui kalakutienos filė sumalkite. Susmulkinkite svogūnus, pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, suberkite apvirtus ryžius, pipirus, druską, smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Įdarui tinka ir virta mėsa. Į ją galima dėti truputį apvirtų ryžių ar perlinių kruopų. Po kupiną šaukštą įdaro dėkite ant paruoštų kopūsto lapų, suvyniokite į volelį ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, išklotą gausiu sluoksniu morkų griežinėlių, užpilkite sultinio ir troškinkite apie 40 min. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgykite pietums su virtomis bulvėmis ir morkų užpilu. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kopūstų
šiek tiek krapų (švieži)
3 vienetai morkų
0.5 stiklinės ryžių (apvirti)
300 gramų kalakutų faršo
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 litrai vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min. Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais, kapokle išmuškite sustorėjusias vietas. Įdarui kalakutienos filė sumalkite. Susmulkinkite svogūnus, pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, suberkite apvirtus ryžius, pipirus, druską, smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Įdarui tinka ir virta mėsa. Į ją galima dėti truputį apvirtų ryžių ar perlinių kruopų. Po kupiną šaukštą įdaro dėkite ant paruoštų kopūsto lapų, suvyniokite į volelį ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, išklotą gausiu sluoksniu morkų griežinėlių, užpilkite sultinio ir troškinkite apie 40 min. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgykite pietums su virtomis bulvėmis ir morkų užpilu. Skanaus.