Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute ir įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite kol tešla pasidarys vientisa, sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukstelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų ir dar galite apšlakstyti šokolado padažu. Skanaus.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek margarino (arba sviestas)
2 stiklinės vyšnių
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
200 gramų varškės (sūrelis, vanilinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute ir įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite kol tešla pasidarys vientisa, sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukstelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų ir dar galite apšlakstyti šokolado padažu. Skanaus.