INGREDIENTAI:
- 250 gramų bulvių
- 2 vienetai gvazdikėlių
- 0.5 vieneto laurų lapų (lapelis)
- 250 gramų lešių
- 1 vienetas morkų
- 2 vienetai svogūnų
- 100 gramų jautienos (krūtininė)
- 750 mililitrų raudonojo vyno
- 0.5 stiklinės grietinėlės
- 750 mililitrų sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
REKLAMA