INGREDIENTAI:
- 1 vienetas svogūnų
- 300 gramų kiaulienos (su kaulais)
- 50 gramų kiaulės lašinių
- šiek tiek kvietinių miltų
- 300 gramų raugintų kopūstų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek žalumynų
- 3 valgomieji šaukštai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa ir grybai užpilami 1,2L vandens ir išverdami. Baigiant virti suberiami smulkiai supjaustyti prieskoniniai žalumynai sriubai. Rauginti kopūstai smulkiai supjaustomi, užpilami trupučiu vandens ir ištroškinami. Mėsos sultinys perkošiamas per sietą ir užpilamas ant kopūstų. Lašiniukai supjaustomi kubeliais. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir truputį pakepinami, po to įberiama miltų, viskas dar pakepinama ir supilama į sriubą. Prieskoniniai žalumynai ir grybai supjaustomi siauromis juostelėmis ir taip pat suberiami į sriubą. Patiekalas valgomas su virtomis, truputį paspirgintais lašiniukais apipiltomis bulvėmis (lašiniukai supjaustomi kubeliais).
REKLAMA