Ištirpinti puode margariną ir pakepinti susmulkintus svogūnus bei salierus, kol jie taps minkšti. Tuomet sudėti nuskustas ir susmulkintas bulves, sudėti sultinio kubelius, užpilti viską vandeniu, kad apsemtų ir virti apie 30 min., kol bulvės gerai išvirs. Išvirus bulvėms nukelti sriubą nuo ugnies ir viską gerai sutrinti. Sutrynus supilti pieną, paskaninti šviežiai maltais pipirais bei druska ir pakaitinti keletą min., kad sriuba būtų karšta. Supilstyti į dubenėlius ir patiekti. Skanaus.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
1/4 stiklinės margarino
2 vienetai salierų (stiebai)
2 vienetai svogūnų
1.5 stiklinės pieno
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
2 vienetai sultinio (vištienos, kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinti puode margariną ir pakepinti susmulkintus svogūnus bei salierus, kol jie taps minkšti. Tuomet sudėti nuskustas ir susmulkintas bulves, sudėti sultinio kubelius, užpilti viską vandeniu, kad apsemtų ir virti apie 30 min., kol bulvės gerai išvirs. Išvirus bulvėms nukelti sriubą nuo ugnies ir viską gerai sutrinti. Sutrynus supilti pieną, paskaninti šviežiai maltais pipirais bei druska ir pakaitinti keletą min., kad sriuba būtų karšta. Supilstyti į dubenėlius ir patiekti. Skanaus.