Grybus užmerkti 5 stiklinėse verdančio vandens ir palikti nakčiai. Nuplautas pupeles taip pat užmerkti ir palikti nakčiai. Silkę išmirkyti šaltame vandenyje, nulupti, išimti kaulus, užpilti pienu ir palikti 1 val. Burokus iškepti orkaitėje. Grybus išvirti, atvėsinti, supjaustyti. Silkę supjaustyti gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir pakepinti smulkintą svogūną. Burokus nulupti ir sutarkuoti. Grybų sultinį užvirinti, sudėti burokus, pakepintą svogūną ir virti apie 15 min. Tada sudėti silkę, grybus, iš anksto išvirtas pupeles, supilti citrinos sultis, sudėti prieskonius. Užvirinti. Skaninti žalumynais.
Autorius: Lidija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 stiklinė pupelių (baltos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas silkių (sūdyta)
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
250 gramų burokėlių
50 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus užmerkti 5 stiklinėse verdančio vandens ir palikti nakčiai. Nuplautas pupeles taip pat užmerkti ir palikti nakčiai. Silkę išmirkyti šaltame vandenyje, nulupti, išimti kaulus, užpilti pienu ir palikti 1 val. Burokus iškepti orkaitėje. Grybus išvirti, atvėsinti, supjaustyti. Silkę supjaustyti gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir pakepinti smulkintą svogūną. Burokus nulupti ir sutarkuoti. Grybų sultinį užvirinti, sudėti burokus, pakepintą svogūną ir virti apie 15 min. Tada sudėti silkę, grybus, iš anksto išvirtas pupeles, supilti citrinos sultis, sudėti prieskonius. Užvirinti. Skaninti žalumynais.