Riešutus sugrūsti, bet nesmulkiai. Iš citrinos išspausti sultis. Kriaušes nulupti, smulkiai supjaustyti ir iškart apšlakstyti citrinos sultimis. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Su mikseriu suplakti aliejų su cukraus pudra, kiaušiniu ir tryniu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druskos žiupsneliu ir imbieru, o tada su aliejaus plakiniu. Sudėti riešutus ir kriaušes. Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti ir kepti 50-60 min. Atvėsinti pyragą geriausia ant grotelių.
Autorius: Brigita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus pudros
250 gramų graikinių riešutų
0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas)
6 vienetai kriaušių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (trynys)
225 gramai kvietinių miltų
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riešutus sugrūsti, bet nesmulkiai. Iš citrinos išspausti sultis. Kriaušes nulupti, smulkiai supjaustyti ir iškart apšlakstyti citrinos sultimis. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Su mikseriu suplakti aliejų su cukraus pudra, kiaušiniu ir tryniu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druskos žiupsneliu ir imbieru, o tada su aliejaus plakiniu. Sudėti riešutus ir kriaušes. Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti ir kepti 50-60 min. Atvėsinti pyragą geriausia ant grotelių.