Kriaušes nulupti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į puodą. Aplieti citrinos sultimis, apibarstyti imbieru, cinamonu ir sudėti gvazdikėlius. Supilti medų ir troškinti ant vidutinės ugnies, kad kriaušės išskirtų sultis. Jei vaisiai pradės svilti, įpilti truputį vandens. Kai kriaušės visiškai suminkštės, nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Galima suplakti su blenderiu, galima palikti tokį. Šis padažas tinka prie kiaulienos, vištienos.
Autorius: Gita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
4 vienetai gvazdikėlių
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
6 vienetai kriaušių (diušės rūšies)
1/3 stiklinės medaus
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušes nulupti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į puodą. Aplieti citrinos sultimis, apibarstyti imbieru, cinamonu ir sudėti gvazdikėlius. Supilti medų ir troškinti ant vidutinės ugnies, kad kriaušės išskirtų sultis. Jei vaisiai pradės svilti, įpilti truputį vandens. Kai kriaušės visiškai suminkštės, nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Galima suplakti su blenderiu, galima palikti tokį. Šis padažas tinka prie kiaulienos, vištienos.