Bulvių pakoroms reikės:
- 500 g bulvių
- 160 g miltų
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 3 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- Kario prieskonių
- Druskos
- Aliejaus skrudinimui
Padažui reikės:
- 200 g graikiško jogurto
- Kalendros
- Pusės žaliosios citrinos sulčių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Svogūną bei česnaką susmulkinkite.
Į indą berkite miltus, krakmolą ir prieskonius. Sudėkite tarkuotas bulves, svogūnus ir česnaką. Pilkite 200 ml vandens ir sumaišykite iki vientisos masės. Paskaninkite druska ir pipirais. Dėkite į šaldytuvą 15 minučių pailsėti.
Keptuvėje įkaitinkite skrudinimo aliejų iki 170–180 laipsnių. Šaukštu dėkite paruoštą masę į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių tol, kol kepinys įgaus gražią auksinę spalvą.
Kol pakoros kepa, pasigaminame padažą. Sumaišykite jogurtą, smulkintą kalendrą bei žaliosios citrinos sultis. Paskaninkite druska, bei pipirais.
Iškepusias pakoras patiekite su padažu.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.