Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.
Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.
Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.
Autorius: Lijana D.
INGREDIENTAI:
1 litras bruknių
šiek tiek cukraus
10 vienetų gvazdikėlių
6 litrai kriaušių (nuluptos ir supjaustytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.
Į puodą sudėkite kriaušes su bruknėmis, gvazdikėlius, cukraus pagal skonį ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Sukrėskite uogienę į sterilius stiklainius ir stipriai uždengę palaikykite aukštyn kojomis (dugnu) kol atvės.
Pastaba. Cukraus nereikia labai daug, kadangi saldžios kriaušeės.