Sudėkite į dubenį skrudintas ir maltas linų sėmenis, miltus, sviestą, kepimo miltelius, druską, viską išmaišykite ir supylę pieną gerai išminkykite iki vientisos masės. Išminkytą tešlą padėkite į šaldytuvą 15 min. Pašaldytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Dėkite krekerius į miltais pabarstytą skardą, dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje, kol krekeriai gražiai apskrus. Puikus užkandis prie alaus.
Autorius: Justina
INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
5 valgomieji šaukštai linų sėmenų (malti)
0.5 stiklinės linų sėmenų (skrudintos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite į dubenį skrudintas ir maltas linų sėmenis, miltus, sviestą, kepimo miltelius, druską, viską išmaišykite ir supylę pieną gerai išminkykite iki vientisos masės. Išminkytą tešlą padėkite į šaldytuvą 15 min. Pašaldytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite trikampiais. Dėkite krekerius į miltais pabarstytą skardą, dėkite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje, kol krekeriai gražiai apskrus. Puikus užkandis prie alaus.