Atskirti virtų kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus supjaustyti smulkiai, o trynius sutrinti. Į ištirpintą sviestą sudėti sutrintus trynius, baltymus ir maišyti, kol sviestas pradės stingti ir masė bus kietesnė. Tada įmušti 5 šviežius trynius, pasūdyti, pabarstyti pipirų, sudėti petražoles, sutarkuotą padžiūvusį batoną arba džiūvėsėlių. Tešla turi būti tiršta. Suformuoti kotletus. Kotletus išvolioti džiūvėsėliuose, po to plaktuose baltymuose ir kepti.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
5 vienetai kiaušinių (nevirti)
15 vienetų kiaušinių (virti kietai)
100 gramų batono
šiek tiek džiūvesėlių
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskirti virtų kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus supjaustyti smulkiai, o trynius sutrinti. Į ištirpintą sviestą sudėti sutrintus trynius, baltymus ir maišyti, kol sviestas pradės stingti ir masė bus kietesnė. Tada įmušti 5 šviežius trynius, pasūdyti, pabarstyti pipirų, sudėti petražoles, sutarkuotą padžiūvusį batoną arba džiūvėsėlių. Tešla turi būti tiršta. Suformuoti kotletus. Kotletus išvolioti džiūvėsėliuose, po to plaktuose baltymuose ir kepti.