Supjaustytus agurkus ir krapus sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite nakčiai. Ryte, gautą sūrymą supilkite į puodą, įpilkite: pusę litro vandens, acto, aliejaus, įdekite cukraus ir virkite sirupą kol užvirs. Karštu sūrymu užpilkite agurkus. Užvirinkite. Sudėkite į stiklainius ir užsukite.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
5 litrai agurkų (supjaustyti)
4 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek krapų
150 gramų acto
2 valgomieji šaukštai druskos
100 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytus agurkus ir krapus sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite nakčiai. Ryte, gautą sūrymą supilkite į puodą, įpilkite: pusę litro vandens, acto, aliejaus, įdekite cukraus ir virkite sirupą kol užvirs. Karštu sūrymu užpilkite agurkus. Užvirinkite. Sudėkite į stiklainius ir užsukite.