• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dubajaus šokoladas – naujausias saldumynų pasaulio fenomenas, užkariavęs tiek socialinius tinklus, tiek smaližių širdis. Ši stambi pieniško šokolado plyta su ypatingai traškiu vidumi ir pistacijų bei sezamų pasta išgarsėjo visame pasaulyje.

Dubajaus šokoladas – naujausias saldumynų pasaulio fenomenas, užkariavęs tiek socialinius tinklus, tiek smaližių širdis. Ši stambi pieniško šokolado plyta su ypatingai traškiu vidumi ir pistacijų bei sezamų pasta išgarsėjo visame pasaulyje.

REKLAMA

Šokolado kūrėja – Dubajuje gyvenanti moteris, kuri net nesitikėjo, kad jos gaminys taps toks populiarus. Tai privertė penkių žmonių komandą dirbti be pertraukų, tačiau vis tiek jie nesuspėjo įvykdyti visų užsakymų.

Todėl tiems, kurie negali sulaukti šio šokolado, tenka gaminti patiems. Nors originalus receptas nėra viešai žinomas, internete plinta daugybė interpretacijų. Viena jų – „Tasty Fun“ versija, kurią siūlome išbandyti.

Tradicinė Dubajaus šokolado forma – didžiulė plyta, skirta dalintis su kompanija ar palikti kitam kartui. Tačiau, kadangi dalintis tokiu šokoladu nėra labai patogu, siūloma gaminti mažesnėse formose. Puikiai tinka silikoninės ar specialios trijų dalių formos, kurios užtikrina dailius ir lengvai valgomus šokolado gabalėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Dubajaus šokolado ingredientai

  • 250 g pieniško šokolado 
  • 100 g Kadaifi (Kadayif) tešlos
  • 20 g sviesto
  • 3 v. š. pistacijų pastos
  • 2 v. š. sezamų (Tahini) pastos  
  • 2 v. š. gliukozės sirupo 

Šokolado gaminimo eiga

  1. Šokolado gabalėlius ištirpinkite virš garų vonelės iki 45–50 °C.
  2. Atvėsinkite iki 27–28 °C.
  3. Vėl pašildykite iki 30–31 °C.
  4. Į formelių ertmes supilkite dalį šokolado, paskirstykite ir atvėsinkite šaldytuve
  5. Smulkiai supjaustykite Kadaifi tešlą.
  6. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite tešlą. Kepkite, kol įgaus aukso rudumo atspalvį, tada atvėsinkite.
  7. Sumaišykite atvėsintą tešlą su pistacijų, Tahini pastomis ir gliukozės sirupu.
  8. Į formelių ertmes pridėkite įdaro ir užpilkite likusiu šokoladu.
  9. Šaldykite iki pilno sustingimo.

Patarimai, kaip pasigaminti Dubajaus šokoladą

  • Naudokite storesnę Kadaifi tešlą, kad gautumėte daugiau tekstūros. 
  • Pistacijų pastą galima keisti lazdynų riešutų ar Gianduia pasta. 
  • Jei nemėgstate sezamų, Tahini galima atsisakyti arba pakeisti kitais riešutų kremais. 
  • Eksperimentuokite su šokoladu: pienišką keiskite juoduoju ar baltuoju, tačiau atsižvelkite į temperatūrų skirtumus tirpinant.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų