Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite. Išpjaukite obuolio ir kriaušės sėklalizdžius, išimkite persiko kauliuką. Supjaustykite visus vaisius kubeliais ir sudėkite į didelį ąsotį. Braškes gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais arba skiltelėmis ir sudėkite į tą patį ąsotį. Suberkite į ąsotį ant vaisių cukrų ir palikite taip vaisius bent 10 min. Tuomet supilkite likelį, vyną bei sodos vandenį, gerai išmaišykite, sudėkite ledukus ir patiekite šaltą. Skanaus.
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas kriaušių
1 vienetas mandarinų
1 vienetas obuolių
1 vienetas persikų
750 mililitrų baltojo vyno
100 mililitrų vandens (sodos)
šiek tiek ledukų
50 mililitrų likerio (Triple sec arba Cointreau)
1 sauja braškių
1 vienetas kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite. Išpjaukite obuolio ir kriaušės sėklalizdžius, išimkite persiko kauliuką. Supjaustykite visus vaisius kubeliais ir sudėkite į didelį ąsotį. Braškes gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais arba skiltelėmis ir sudėkite į tą patį ąsotį. Suberkite į ąsotį ant vaisių cukrų ir palikite taip vaisius bent 10 min. Tuomet supilkite likelį, vyną bei sodos vandenį, gerai išmaišykite, sudėkite ledukus ir patiekite šaltą. Skanaus.