INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas krienų (tarkuoti)
- 10 vienetų paprikų
- 5 vienetai svogūnų
- 1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų) (tirpinti)
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 4/5 stiklinės acto (3%)
- šiek tiek druskos
- 4/5 stiklinės grietinės
- 1 valgomasis šaukštas razinų
- 100 gramų grybų (džiovinti)
- 800 gramų kiškienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustytas svogūnas suberiamas į verdantį vandenį, pavirinama, suberiami prieskoniai, supilamas actas ir šiuo marinatu (karštu) užpilama mėsa. Marinuojama 24 val. Išgriebta mėsa nusausinama, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepinama riebaluose. Vėliau sudedama į troškintuvą, apšlakstoma vandeniu ir troškinama ant mažos ugnies uždengtame puode. Išmirkyti grybai ir ankštiniai pipirai supjaustomi ir suberiami į puodą baigiant mėsą troškinti. Mėsa išgriebiama. Į skystį, kuriame troškinta mėsa, įpilama grietinės, sumaišytos su likusiais miltais, pridedama tarkuotų krienų, suberiamos razinos ir, dar truputį patroškinus, užpilama ant mėsos.
REKLAMA