Kietai išvirti kiaušiniai perpjaunami išilgai, išimami tryniai. Šprotai su tryniais pertrinami pro sietelį, pridedama sviesto ir gerai išsukama. Duona suraikoma stambesniais stačiakampiais, kad, truputį išskobus minkštimo, į tą vietą tilptų kiaušinio puselė.Baltymų puselės pripildomos įdaro, uždedamos ant duonos riekučių įdaru žemyn ir papuošiamos petražolių lapeliais. Be to, išskobtą vidų galima patepti majonezu - bus skaniau. Skanaus.
Autorius: Vitalija
INGREDIENTAI:
šiek tiek petražolių
6 vienetai kiaušinių
12 vienetų juodos duonos (riekutės)
1 valgomasis šaukštas majonezo
25 gramai sviesto
šiek tiek šprotų (dėžutė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kietai išvirti kiaušiniai perpjaunami išilgai, išimami tryniai. Šprotai su tryniais pertrinami pro sietelį, pridedama sviesto ir gerai išsukama. Duona suraikoma stambesniais stačiakampiais, kad, truputį išskobus minkštimo, į tą vietą tilptų kiaušinio puselė.Baltymų puselės pripildomos įdaro, uždedamos ant duonos riekučių įdaru žemyn ir papuošiamos petražolių lapeliais. Be to, išskobtą vidų galima patepti majonezu - bus skaniau. Skanaus.