INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai obuolių (dideli)
- 100 gramų slyvų (džiovintos)
- 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
- 1 valgomasis šaukštas acto (acto)
- šiek tiek obuolių sulčių (3/4)
- 4 vienetai kiaulės nugarinės (gabaliukai)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūną nulupkite. Obuolius padalinkite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Slyvas ir svogūną susmulkinkite.
Kiaulienos gabaliukus apibarstykite juodaisiais pipirais ir druska. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite. Iškeptą mėsą dedam į dubenėlį ir uždengiam, kad neatauštų.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, berkite obuolius, slyvas ir svogūną, pasūdykite. Uždenkite ir troškinkite tol, kol viskas suminkštės, kartais pamaišykite. Tada pilkite obuolių sultis, actą ir užvirkite.
Ant mėsos pilamas padažas ir tiekiama :)
Skanaus :)
Autorius: skonisirkvapas.blogspot.com