Supjaustyti lašišos filė kubeliai ir apibarstyti druska bei baltaisiais pipirais. Marinatui sumaišyti aliejų, šviežiai išspaustas citrinos sultis ir sutrintą kivi. Sumaišyti lašišą su marinatu ir uždengus palikti šaltai apie 20-30 min. Išmarinuotus lašišos kubelius sumauti ant medinių iešmelių ir sudėti į orkaitę ant aliejumi pateptų grotelių. Po grotelėmis, orkaitės apačioje padėti skardą su vandeniu. Kepti apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru. Gero apetito!
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
600 gramų lašišų (filė)
6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
1 vienetas kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyti lašišos filė kubeliai ir apibarstyti druska bei baltaisiais pipirais. Marinatui sumaišyti aliejų, šviežiai išspaustas citrinos sultis ir sutrintą kivi. Sumaišyti lašišą su marinatu ir uždengus palikti šaltai apie 20-30 min. Išmarinuotus lašišos kubelius sumauti ant medinių iešmelių ir sudėti į orkaitę ant aliejumi pateptų grotelių. Po grotelėmis, orkaitės apačioje padėti skardą su vandeniu. Kepti apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru. Gero apetito!