• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 v. š.)
  • 3/4 stiklinės pieno
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
  • 6 vienetai grybų (pievagrybiai ar kiti Jūsų mėgstami grybai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai užvirinkite vandenį ir įdėkite sviestą bei 1 a. š. druskos.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla nesusisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau. Tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Pastaba: 1 puodukas = 250 ml.
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai.
    Įdarui į paruoštą faršą įdėkite susmulkintus svogūnus, įberkite prieskonių (galima įpilti šiek tiek vandens) ir išmaišykite.
    Iškočiokite 1 tešlos lakštą (nelabai plonai) ir uždenkite juo koldūnų/ravioli formą (formą galite pabarstyti šiek tiek miltais).
    Šaukšteliu dėkite mėsos įdarą.
    Uždenkite antru tešlos lakštu (kočioju plonesnį, nei pirmą), lengvai pabarstykite miltais, kočėlu lengvai prispauskite tešlą ties ribomis (iš viršaus) ir pakočiokite.
    Kartais, kai tešla nėra minkšta, patariama vandeniu ar kiaušinio plakiniu sutepti koldūnų kontūrų linijas (pirmo tešlos lakšto).
    Paruoštus koldūnu kepkite keptuvėje su aliejumi.
    Padažui apkepinkite grybus ir susmulkintus svogūnus, užpilkite su miltais bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 v. š.)
  • 3/4 stiklinės pieno
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
  • 6 vienetai grybų (pievagrybiai ar kiti Jūsų mėgstami grybai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai užvirinkite vandenį ir įdėkite sviestą bei 1 a. š. druskos.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite miltus ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla nesusisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite į tešlą po 1 kiaušinį ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (miltų sunaudojau šiek tiek mažiau. Tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Pastaba: 1 puodukas = 250 ml.
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai.
    Įdarui į paruoštą faršą įdėkite susmulkintus svogūnus, įberkite prieskonių (galima įpilti šiek tiek vandens) ir išmaišykite.
    Iškočiokite 1 tešlos lakštą (nelabai plonai) ir uždenkite juo koldūnų/ravioli formą (formą galite pabarstyti šiek tiek miltais).
    Šaukšteliu dėkite mėsos įdarą.
    Uždenkite antru tešlos lakštu (kočioju plonesnį, nei pirmą), lengvai pabarstykite miltais, kočėlu lengvai prispauskite tešlą ties ribomis (iš viršaus) ir pakočiokite.
    Kartais, kai tešla nėra minkšta, patariama vandeniu ar kiaušinio plakiniu sutepti koldūnų kontūrų linijas (pirmo tešlos lakšto).
    Paruoštus koldūnu kepkite keptuvėje su aliejumi.
    Padažui apkepinkite grybus ir susmulkintus svogūnus, užpilkite su miltais bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų