Supjaustome 1 morką mažais griežinėliais. Į verdantį pasūdytą vandenį įdedame žiedinį kopūstą (kalafiorą), suberiame morkos griežinėlius ir paverdame apie 10 min. Kalafiorui išvirus, apipjaustome jo žiedus. Sutarkuojame burokine tarka likusias 2 morkas ir supjaustome svogūnų laiškus. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame kalafioro žiedus, pakepame apie 5-10 min., tada suberiame tarkuotas bei puode virtas morkas ir viską pabarstome druska bei prieskoniais. Apkepus morkoms, suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir pakepame dar apie 2-3 min. Valgyti rekomenduojama su virtomis šviežiomis bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
3 vienetai morkų
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių
1 vienetas žiedinių kopūstų
200 gramų svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustome 1 morką mažais griežinėliais. Į verdantį pasūdytą vandenį įdedame žiedinį kopūstą (kalafiorą), suberiame morkos griežinėlius ir paverdame apie 10 min. Kalafiorui išvirus, apipjaustome jo žiedus. Sutarkuojame burokine tarka likusias 2 morkas ir supjaustome svogūnų laiškus. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame kalafioro žiedus, pakepame apie 5-10 min., tada suberiame tarkuotas bei puode virtas morkas ir viską pabarstome druska bei prieskoniais. Apkepus morkoms, suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir pakepame dar apie 2-3 min. Valgyti rekomenduojama su virtomis šviežiomis bulvėmis. Skanaus.