Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas. Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai. Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą. Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai. Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas. Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas ešerių ((maždaug 700g svorio))
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
30 gramų baltojo vyno
šiek tiek druskos
1 vienetas pankolių (gumbai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pankolio gumbas nuplaunamas ir smulkiai supjaustomas. Žuvis išvaloma, nuplaunama ir nupjaunama galva bei pelekai. Apdorota žuvis įtrinama druska bei pipirais ir dedama į kepimo indą. Žuvies viršus šiek tiek įpjaunamas ir į tas įpjovas sudedami citrinos griežinėliai. Viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi, sudedamas susmulkintas pankolis ir supilamas vynas. Kepama apie 30-40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekiamas šiltas su rozmarino šakelėmis bei orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus