INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 kilogramas karpių
- 3 vienetai batono (riekės)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę. Mėsa išplėšiama nepažeidžiant stuburo ir odos. Mėsa sumalama, sudedamas piene išmirkytas nuspaustas batonas, svieste pakepintos prieskoninės daržovės, įmušamas kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle, ir tos masės prikemšamas karpis. Įdarytas karpis dedamas į sviestu išteptą keptuvą, apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis vandens. Kepama orkaitėje. Įdarytas karpis tiekiamas pusdubenyje, apibarstytas petražolių lapeliais, pašlakstytas sultiniu, kuriame kepė. Su juo tiekiama keptų bulvių, šviežių daržovių salotų.
REKLAMA