INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 kilogramo slyvų (džiovintos)
- 800 gramų žąsienos
- 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
- šiek tiek druskos
- 60 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žąsiena įtrinama druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikoma. Vėliau aptepama aliejumi, apšlakstoma stipriu arbatžolių nuoviru ir kepama orkaitėje. Baigiant kepti prie jos sudedamos ir išmirkytos slyvos (be kauliukų). Mėsa, išėmus stambius kaulus, tiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį kartu su slyvomis. Skystis, kuriame paukštis kepė, atvėsinamas, iškošiamas, pagardinamas prieskoniais, sumaišomas su išplaktais kiaušinių baltymais. Tuo padažu užpilama mėsa ir dar pakepinama orkaitėje. Tiekiama su biria ryžių koše.
REKLAMA