Kadangi Kūčių stalui negalima tiekti mėsos, pagrindinis patiekalas būna iš žuvies ir silkių, kurių netrūksta, tad siūlau ne tik Kūčių, bet ir Kalėdų stalui tiekti keptos silkutės.
Išplakamas kiaušinis, į jį įpilama vandens. Tuomet imami silkės gabaliukai ir apvoliojami džiūvėsėliuose bei kiaušinio plakinyje ir kepami įkaitintoje keptuvėje.
Tiekiama su majonezu, taip pat tinka marinuotų daržovių garnyras.
Skanaus !
Autorius: Utopija
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas silkių (marinuota)
šiek tiek džiūvesėlių (arba miltai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kadangi Kūčių stalui negalima tiekti mėsos, pagrindinis patiekalas būna iš žuvies ir silkių, kurių netrūksta, tad siūlau ne tik Kūčių, bet ir Kalėdų stalui tiekti keptos silkutės.
Išplakamas kiaušinis, į jį įpilama vandens. Tuomet imami silkės gabaliukai ir apvoliojami džiūvėsėliuose bei kiaušinio plakinyje ir kepami įkaitintoje keptuvėje.
Tiekiama su majonezu, taip pat tinka marinuotų daržovių garnyras.