1-2 paras mėsa laikoma šaltai. Mėsa apibarstoma prieskoniais jautienai ir užpilama aliejumi. Prieš kepant mėsa įtrinama druska, prismaigstoma lašiniukų. Įdėta į indą užpilama riebalais ir kepama orkaitėje nuolat palaistant. Atvėsusi mėsa supjaustoma, sudedama į plokščią pusdubenį ir puošiama virtomis daržovėmis, žalumynais. Mėsos kepsnius taip pat galima kepti griliuje.
Autorius: Gustė
INGREDIENTAI:
100 gramų kiaulės lašinių
1 arbatinis šaukštelis taukų (riebalų)
1 kilogramas jautienos (nugarinė)
šiek tiek druskos
6 valgomieji šaukštai aliejaus
1.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (jautienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1-2 paras mėsa laikoma šaltai. Mėsa apibarstoma prieskoniais jautienai ir užpilama aliejumi. Prieš kepant mėsa įtrinama druska, prismaigstoma lašiniukų. Įdėta į indą užpilama riebalais ir kepama orkaitėje nuolat palaistant. Atvėsusi mėsa supjaustoma, sudedama į plokščią pusdubenį ir puošiama virtomis daržovėmis, žalumynais. Mėsos kepsnius taip pat galima kepti griliuje.