Supjaustykite baklažaną žiedais, suberkite kelioms minutėms į pasūdytą verdantį vandenį, išgriebkite, kuo nors prislėkite ir palaikykite 25 minutes. Tada gabalėlius apvoliokite miltais ir pakepinkite aliejuje. Kepti reikia ant nedidelės ugnies, kad gerai iškeptų. Nulupkite česnaką sugrūskite su druska ir šiek tiek pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Nulupkite pomidorus ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Viską sudedame į keptuvę, kurioje kepa česnakas. Baklažanus sudėkite į dubenį, užpilkite pomidorų ir česnakų padažu.
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
8 česnakų
550 gramų pomidorų pastos
3 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustykite baklažaną žiedais, suberkite kelioms minutėms į pasūdytą verdantį vandenį, išgriebkite, kuo nors prislėkite ir palaikykite 25 minutes. Tada gabalėlius apvoliokite miltais ir pakepinkite aliejuje. Kepti reikia ant nedidelės ugnies, kad gerai iškeptų. Nulupkite česnaką sugrūskite su druska ir šiek tiek pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Nulupkite pomidorus ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Viską sudedame į keptuvę, kurioje kepa česnakas. Baklažanus sudėkite į dubenį, užpilkite pomidorų ir česnakų padažu.