Mėsa, kepenys, daržovės ir grybai išverdami. Baigiant virti, sudedami lašiniai, pasūdoma ir verdama, kol suminkštėja. Išvirusi mėsa atvėsinama sultinyje, o kepenys išimamos, nuėmus plėves, supjaustomos ir patroškinamos aliejuje apie 5 minutes. Mėsa, kepenys ir išmirkytas sultinyje batonas permalami du kartus. Į masę įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai, pasūdoma ir išsukama iki purios masės. Kepimo forma ištepama aliejumi, išklojama virtais lašiniais, sukrečiama masė ir kepama 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Išėmus, kai formoje paštetas ataušta, jis išverčiamas į lėkštę ir papuošiamas žalumynais. Skanaus.
Autorius: Ilma
INGREDIENTAI:
šiek tiek imbierų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
šiek tiek muskato
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
250 gramų kiaulienos
400 gramų kiaulės kepenų
100 gramų kiaulės lašinių
500 gramų veršienos
3 vienetai kiaušinių
50 gramų batono
šiek tiek druskos
50 gramų aliejaus
šiek tiek kvapiųjų pipirų
50 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa, kepenys, daržovės ir grybai išverdami. Baigiant virti, sudedami lašiniai, pasūdoma ir verdama, kol suminkštėja. Išvirusi mėsa atvėsinama sultinyje, o kepenys išimamos, nuėmus plėves, supjaustomos ir patroškinamos aliejuje apie 5 minutes. Mėsa, kepenys ir išmirkytas sultinyje batonas permalami du kartus. Į masę įmušami kiaušiniai, sudedami prieskoniai, pasūdoma ir išsukama iki purios masės. Kepimo forma ištepama aliejumi, išklojama virtais lašiniais, sukrečiama masė ir kepama 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Išėmus, kai formoje paštetas ataušta, jis išverčiamas į lėkštę ir papuošiamas žalumynais. Skanaus.