Vandenį sumaišyti su vanilės esencija ir gautame mišinyje užmerkti razinas. Ištirpinti sviestą, supilti cukrų ir dar pavirinti, kol ištirps cukrus. Cukrui ištirpus nuimti nuo ugnies ir palikti, kol atvės iki kambario temperatūros. Į atvėsusį sviestą supilti kefyrą ir plakant įmušti kiaušinius. Tuomet įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą tešlą sudėti nusunktas razinas ir išmaišyti. Gautą masę supilstyti į keksiukų formeles. Kepti apie 40-50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Daiva
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai vanilės (esencija)
3 vienetai kiaušinių
420 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų kefyro
0.5 stiklinės vandens
175 gramai sviesto
2 saujos razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vandenį sumaišyti su vanilės esencija ir gautame mišinyje užmerkti razinas. Ištirpinti sviestą, supilti cukrų ir dar pavirinti, kol ištirps cukrus. Cukrui ištirpus nuimti nuo ugnies ir palikti, kol atvės iki kambario temperatūros. Į atvėsusį sviestą supilti kefyrą ir plakant įmušti kiaušinius. Tuomet įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą tešlą sudėti nusunktas razinas ir išmaišyti. Gautą masę supilstyti į keksiukų formeles. Kepti apie 40-50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus.