0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta su citrinos sultimis ar actu)
100 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos (1 žiupsnelis)
150 gramų sviesto (labai minkštas)
100 gramų razinų
1 valgomasis šaukštas konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sumaišome su cukrumi (maišyti reikia, kol ištirps cukraus kristaliukai). Įmaišome išplaktus kiaušinius. Beriame druskos, sodos, konjako, miltus ir viską gerai išmaišome. Suberiame razinas, šokolado gabaliukus ir dar kartą išmaišome. Kepame formelėse apie 20 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Viršų aptepame pagal fantaziją, tinka grietinėlė su cukrumi, plakta grietinėlė, maskarpone sūris ir pan. Skanaus!
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
170 gramų kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta su citrinos sultimis ar actu)
100 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos (1 žiupsnelis)
150 gramų sviesto (labai minkštas)
100 gramų razinų
1 valgomasis šaukštas konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sumaišome su cukrumi (maišyti reikia, kol ištirps cukraus kristaliukai). Įmaišome išplaktus kiaušinius. Beriame druskos, sodos, konjako, miltus ir viską gerai išmaišome. Suberiame razinas, šokolado gabaliukus ir dar kartą išmaišome. Kepame formelėse apie 20 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Viršų aptepame pagal fantaziją, tinka grietinėlė su cukrumi, plakta grietinėlė, maskarpone sūris ir pan. Skanaus!