Medus ištrinamas su sviestu, trinant įmušama po vieną kiaušinį, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, malta kava, prieskoniai, razinos. Paruošta tešla sukrečiama į aliejumi išteptą pergamentiniu popieriumi išklotą formą, išilgai giliai įpjaunama peiliu ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Keksas atvėsinamas formoje, vėliau išverčiamas ir apsijojamas miltiniu cukrumi.
Autorius: Audronė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek gvazdikėlių
20 gramų kavos (malta)
150 gramų medaus
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
50 gramų razinų
3 gramai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medus ištrinamas su sviestu, trinant įmušama po vieną kiaušinį, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, malta kava, prieskoniai, razinos. Paruošta tešla sukrečiama į aliejumi išteptą pergamentiniu popieriumi išklotą formą, išilgai giliai įpjaunama peiliu ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Keksas atvėsinamas formoje, vėliau išverčiamas ir apsijojamas miltiniu cukrumi.