INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių (virtos)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 1 vienetas kiaušinių
- 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 200 gramų mesos (virta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Virtas šaltas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite. Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius sklindžius. Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai aprus. Valgyti su sviestu arba grietine.
REKLAMA