Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kremas: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens. Riešutus pasmulkinti. Išsukti 200 g sviesto su cukraus pudra, sudėti pusę riešutų ir ištirpintą kavą. Palikti kremą pusvalandžiui šaldytuve. Tešla: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens. Išsukti 200 g sviesto su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įdėti truputį riešutų ir ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti. Iš tešlos padaryti 2 papločius ir kepti juos 25 min. Atvėsintus papločius sudrėkinti konjaku ir pertepti kremu. Torto viršų taip pat aptepti kremu, papuošti riešutais.
Autorius: Gabrielė
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
150 gramų cukraus
150 gramų graikinių riešutų
8 valgomieji šaukštai kavos (tirpstanti)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
400 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai konjako
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kremas: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens. Riešutus pasmulkinti. Išsukti 200 g sviesto su cukraus pudra, sudėti pusę riešutų ir ištirpintą kavą. Palikti kremą pusvalandžiui šaldytuve. Tešla: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens. Išsukti 200 g sviesto su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įdėti truputį riešutų ir ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti. Iš tešlos padaryti 2 papločius ir kepti juos 25 min. Atvėsintus papločius sudrėkinti konjaku ir pertepti kremu. Torto viršų taip pat aptepti kremu, papuošti riešutais.