Tai yra lietuviškai - amerikietiškas kavos pyragas.
INGREDIENTAI:
- Biskvitui:
- 260 gramų miltai
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų sviesto (minkšto)
- 150 gramų cukraus
- 150 gramų grietinės
- 4 valgomieji šaukštai kavos (stiprios)
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Įdarui:
- 150 gramų rudojo cukraus
- 100 gramų razinų
- 100 gramų graikinių riešutų
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia, ruošime įdarą. Razinas perliekite karštu vandeniu, kad truputį sudrėktų. Razinas, tamsiai rudą cukrų, cinamoną ir smulkintus riešutus suberkitę į dubenį ir sumaišykite.
- Dabar imsimės gaminti biskvitą. Minkštą sviestą dėkite į dubenį, supilkite cukrų ir pradėkite plakti elektriniu plakikliu. Plakite tol, kol sviestas pabals ir suminkštės. Kai sviestas ir cukrus pavirsta kremu, po vieną įmuškite kiaušinius. Kai kiaušiniai įplakti, įpilkite ir suplakite kartu grietinę. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Įmaišykite miltus su šaukštu į sviesto masę. Tešla bus gana skysta. Supilkite keturis šaukštus kavos ir dar karta išmaišykite.
- Didžiąją dalį tešlos pilkite į kepimo formą, ant jos sudėkite visą įdarą. Ant įdaro supilkite likusią dalį tešlos. Viršutinė dalis paruduos.
- Kepkite orkaitėje apie 45 minutes, 190 laipsnių temperatūroje, kol pakils ir paruduos. Skanaus!
REKLAMA