Pupelės paskrudinamos, sumalamos ir, užpylus 3 stiklinėmis verdančio vandens, pakaitinama. Iš likusio vandens su vanile ir cukrumi išverdamas sirupas. Į butelį supilamas spiritas, kava bei sirupas ir palaikoma 3—4 dienas. Pastovėjęs likeris nufiltruojamas ir supilstomas į butelius. Ilgiau išlaikytas likeris būna skanesnis. Skanaus.
Autorius: Ilma
INGREDIENTAI:
800 gramų cukraus
200 gramų kavos (pupelės)
šiek tiek vanilės
6 stiklinės vandens
1 litras spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupelės paskrudinamos, sumalamos ir, užpylus 3 stiklinėmis verdančio vandens, pakaitinama. Iš likusio vandens su vanile ir cukrumi išverdamas sirupas. Į butelį supilamas spiritas, kava bei sirupas ir palaikoma 3—4 dienas. Pastovėjęs likeris nufiltruojamas ir supilstomas į butelius. Ilgiau išlaikytas likeris būna skanesnis. Skanaus.